Nieuws

Ver­dach­te van moord op jon­gen van 15 in Oost­kamp komt niet vrij met enkelband

2022-05-09 00:00:00 - Leverancier moordwapen van steekpartij in Oostkamp vrijgelaten

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy D. bracht een 15-jarige Bruggeling met een bajonet om het leven. Het onderzoek naar de feiten is ondertussen zo goed als afgerond.

De feiten speelden zich af op vrijdagavond 24 september 2021 in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. Tijdens een feestje voor zijn verjaardag kreeg Jordy D. (21) het in zijn eigen woning aan de stok met het slachtoffer. Milan (15) bezweek ter plaatse aan de gevolgen van de steekpartij.

In de loop van de nacht konden de speurders elf aanwezigen arresteren. Uiteindelijk werd enkel Jordy D. voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden op verdenking van moord.

2021-09-27 00:00:00 - Jongeman van 19 aangehouden op verdenking van moord
Nieuws

Jongeman van 19 aangehouden op verdenking van moord

Drugsconflict

Volgens de verdediging kaderde het incident in een aanslepend drugsconflict. Bij een ripdeal (een foutgelopen drugsdeal, red.) zou de beschuldigde 150 gram cannabis gestolen hebben van de vrienden van het slachtoffer. De avond van de feiten zou het slachtoffer langsgekomen zijn om geld te eisen.

Naar eigen zeggen verweerde Jordy zich enkel toen Milan hem probeerde te bewerken met een stroomstootwapen. Eind januari 2022 werden twee kameraden van de verdachte aangehouden voor schuldig verzuim en voor mededaderschap aan moord. Bruggeling A.B. zou nog op het hoofd van het slachtoffer geschopt hebben. De overbuur zou dan weer de bajonet (het moordwapen, red.) meegebracht hebben. Begin mei 2022 werden beide verdachten respectievelijk door de onderzoeksrechter en door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten.

Elektronisch toezicht

De verdediging vroeg dinsdagochtend opnieuw om Jordy D. onder elektronisch toezicht te plaatsen, zodat hij met een enkelband de gevangenis zou mogen verlaten. De raadkamer oordeelde dat de verdachte nog minstens twee maanden langer in de cel moet blijven.

Het onderzoek naar de feiten is ondertussen zo goed als afgerond. Binnenkort zullen de verdachten wel nog een laatste keer verhoord worden door de onderzoeksrechter. Daarna zal het parket moeten beslissen voor welke verdachten het de verwijzing naar het hof van assisen zal vragen.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga