Nieuws

Ver­dach­te blijft in cel voor moord op 64-jari­ge vrouw uit Oostende

2023-05-10 00:00:00 - Verdachte blijft in cel voor moord op 64-jarige vrouw uit Oostende

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige man met een maand verlengd, op verdenking van de moord op een 64-jarige vrouw uit Oostende. Het slachtoffer werd eind maart aangetroffen in het Nederlandse Koewacht.

Het onderzoek ging van start toen op dinsdag 21 maart een levenloos lichaam werd ontdekt aan de Emmabaan in het Zeeuwse grensdorp Koewacht, net over de grens van Oost-Vlaanderen met Nederland.

Geweld

Uit de eerste vaststellingen bleek snel dat de vrouw wellicht met geweld om het leven werd gebracht. Na identificatie bleek het om een 64-jarige vrouw uit Oostende te gaan. Een 33-jarige kennis van het slachtoffer kwam snel als verdachte in het vizier van de speurders.

Elvir S. werd internationaal geseind en kon op de luchthaven van Düsseldorf ingerekend worden. Na bijna anderhalve maand in een Duitse cel werd de verdachte woensdag aan ons land overgeleverd.

Tijdens zijn eerste verhoor beriep hij zich om zijn zwijgrecht. Na dat verhoor werd S. voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste vrijdag om hem aan te houden. De Brugse raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat de verdachte in het belang van het onderzoek een maand langer in de gevangenis moet blijven.

Bekijk ook: 64-JARIGE VROUW UIT OOSTENDE DOOD AANGETROFFEN IN KOEWACHT (26/3/23)

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga