Veertig maanden voorwaardelijk voor ex-boekhouder Boudewijn Sea Park die met oplichting 1,2 miljoen euro buitmaakte
Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
De Brugse correctionele rechtbank heeft een 46-jarige Oostendenaar veroordeeld tot 40 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor oplichting, schriftvervalsing en witwassen. Sunil D. leende bij bejaarde klanten, zogezegd om zijn computerzaak uit te breiden. In totaal maakte hij tientallen slachtoffers minstens 1,2 miljoen euro lichter. Ook als boekhouder van Boudewijn Sea Park heeft hij geld versluisd maar dat onderzoek loopt nog.
Na een klacht met burgerlijkepartijstelling werd de Oostendenaar eind maart 2022 door de Brugse onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.
Ook Boudewijn Sea Park opgelicht
D. ging aan de slag als boekhouder bij Boudewijn Seapark, maar zou het ook daar bruin gebakken hebben. De veertiger zou immers ruim 90.000 euro naar zijn eigen rekening versluisd hebben. Door die feiten werd hij in september 2022 alsnog aangehouden. Het onderzoek naar die feiten loopt nog.
De burgerlijke partijen en het openbaar ministerie wezen op de grote gevolgen voor de slachtoffers, die soms tot meer dan 90.000 euro verloren. "Hij had nooit de intentie om investeringen te doen of om dat geld terug te betalen", aldus procureur Saskia Schepens. Het openbaar ministerie legde uit dat D. al het geld vergokt zou hebben. Die gokverslaving moet volgens het OM absoluut onder controle gehouden worden. In die omstandigheden werd 40 maanden cel met uitstel gevorderd, gekoppeld aan strenge voorwaarden.
Spijt tegenover slachtoffers
De verdediging kon zich vinden in de vordering van de procureur. Sinds zijn vrijlating in januari 2023 zou de beklaagde zijn voorwaarden goed naleven. Volgens meester Jonas Van Oyen startte zijn cliënt in 2010 al met een crowdfunding om zijn zaak uit te breiden. Pas toen hij in 2016 in financieel zwaar weer belandde, zou zijn gokprobleem de kop weer opgestoken hebben. In zijn laatste woord drukte Sunil D. zijn spijt uit tegenover de slachtoffers. "Ik wil er alles aan doen om de mensen zo goed mogelijk te vergoeden", klonk het.
De rechter veroordeelde de beklaagde uiteindelijk zoals gevorderd tot 40 maanden gevangenisstraf met probatieuitstel. Aan ruim twintig burgerlijke partijen moet D. bijna een half miljoen euro schadevergoeding betalen.