Nieuws
 | update 

Van hasj tot make-up: gloed­nieu­we can­na­bis­win­kel opent de deu­ren in Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Brugge heeft opnieuw een cannabiswinkel, goed vier jaar nadat de vorige moest sluiten. Alle producten zijn legaal en worden strikt gereglementeerd en gecontroleerd, maar toch ziet het stadsbestuur G(h)reen G(h)rown niet graag komen.

G(h)reen G(h)rown opent in Brugge al zijn vijfde cannabiswinkel in Vlaanderen. Naast bloemen en hasj om te roken, kan je er ook cosmetica en CBD-olie vinden. Alle producten in de winkel zijn trouwens perfect legaal. “De THC-waarde, waar we high van worden, is niet aanwezig in onze producten. Al onze producten zijn legaal en volgens de Belgische wetgeving”, legt CEO Joeri Perneel uit.

“Wij voldoen aan alles: onze producten worden verkocht zoals tabaksproducten met een taksband, en een gezondheidswaarschuwing op de verpakking.”

Joeri Perneel, CEO G(h)reen G(h)rown

Strengere en duidelijkere wetgeving

En die wetgeving is een stuk strenger, en duidelijker geworden. Al blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid dat de helft van de cannabiswinkels zich niet aan de regels houdt. Veelal gaat het over inbreuken op reclame of verkeerde ingrediëntenlijsten. De gemeentebesturen zien ze hoe dan ook liever niet opduiken, maar de winkels verbieden kunnen ze niet. Daarom houdt de Brugse politie de cannabiswinkel nauwlettend in het oog.

“De man is uitgenodigd bij de politie voor een gesprek. Hij weet heel goed aan wat hij zich moet houden, en hij weet ook heel goed dat de politie op regelmatige tijdstippen controle zal uitoefenen op wat hij verkoopt, maar ook welke personen de winkel binnenkomen, en met welke producten ze de winkel verlaten”, vertelt burgemeester Dirk De fauw.

Jeroen Sap
Jens Lemant
Celien Tanghe