Nieuws

Twee ver­dach­ten fol­te­ring Diks­mui­de blij­ven in de cel

2023-01-17 00:00:00 - Twee verdachten foltering Diksmuide blijven in de cel

De Veurnse raadkamer heeft de aanhouding van twee verdachten met een maand verlengd voor feiten van foltering en vrijheidsberoving in Diksmuide. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De derde verdachte werd donderdag wel onder voorwaarden vrijgelaten.

Een Diksmuidenaar deed op 10 januari in de vooravond aangifte bij de politie van de zone Polder. Het slachtoffer verklaarde dat hij was kunnen ontsnappen uit een woning in Diksmuide waar hij al sinds maandag werd vastgehouden. Bovendien zou hij rake klappen gekregen hebben en werd hij naar eigen zeggen ook bestolen.

Drugsmilieu

Volgens het parket speelde alles zich af in het drugsmilieu, maar lag ook een relationele kwestie aan de basis van de feiten. Op basis van de verklaringen van het slachtoffer konden diezelfde avond drie verdachten ingerekend worden. Het gaat om een 39-jarige vrouw, een 39-jarige man en een 32-jarige man, allen uit Diksmuide.

De vrouw in kwestie is opvallend genoeg de partner van het slachtoffer.

Afpersing

Het drietal werd vervolgens bij de onderzoeksrechter voorgeleid op verdenking van foltering, wederrechtelijke vrijheidsberoving, afpersing, informaticabedrog en inbreuken op de wapenwet. Die besliste om de 39-jarige vrouw en de 39-jarige man naar de gevangenis te sturen.

De derde verdachte werd niet aangehouden, maar moet zich de komende maanden wel aan een reeks voorwaarden houden.

Lees ook:

Redactie
Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.