Nieuws

Twee jaar voor­waar­de­lijk voor dea­ler met coca­ï­ne in Kin­der Surprise-ei

2023-05-04 00:00:00 - Twee jaar voorwaardelijk voor dealer met cocaïne in Kinder Surprise-ei

Een 35-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar voor drugshandel. Bij zijn arrestatie bleek dat hij cocaïne in een Kinder Surprise-ei had verborgen. Het openbaar ministerie had twee jaar effectieve celstraf gevorderd.

De feiten gebeurden op 17 april 2021 in het centrum van Brugge. Een politiepatrouille werd aangesproken door een man, die vertelde dat hij klappen had gekregen van een kerel die zich verplaatste op een elektrische step.

Cocaïne verstopt in Kinder Surprise-ei

Al snel kon de beklaagde ingerekend worden. Hij bleek 350 euro op zak te hebben, maar had ook cocaïne verstopt in een Kinder Surprise-ei. Het onderzoek wees uit dat de man al een tijdje cocaïne dealde.

Uit de verdediging blijkt dat de Bruggeling na vier maanden voorhechtenis brak met het drugsmilieu. In die omstandigheden werd met succes aangedrongen op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Andere verdachte

Tijdens het onderzoek kregen de speurders ook een 38-jarige verdachte in het vizier. In zijn woning in Brugge ontdekte de politie speed, hasj, cannabis en een geldsom van 2.000 euro. Bovendien werden in zijn tuin acht cannabisplanten aangetroffen. Volgens de verdediging was alles echter voor eigen gebruik.

Het openbaar ministerie vorderde twaalf maanden cel, maar de verdediging heeft succesvol gepleit om die straf te koppelen aan probatieuitstel.

Belga