Nieuws

Tui­mel­wa­gen, pro­mil­le­bril­len en uit­leg over spoor­lo­pen: ver­keers­markt stuurt jon­ge­ren vei­li­ger ver­keer in

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Heel wat scholen trekken met hun laatstejaarsleerlingen naar de verkeersmarkt van de politiezone Vlas en de preventiedienst van de stad Kortrijk. Daar leren ze hoe ze veilig met de wagen rijden. Belangrijk, want zij zijn de bestuurders van morgen. 

Zesdejaars van het Guldensporencollege Engineering en van Athena Drie Hofsteden kregen vanmorgen de uitleg over de gevolgen van rijden onder invloed. Met promillebrillen ondervonden ze wat alcohol met hun lichaam doet. De tuimelwagen toont op de verkeersmarkt dan weer het belang van de gordel aan.

Blijvend actueel zijn de gevaren van spoorlopen en het negeren van spoorwegsignalisatie. Infrabel wees de jongeren op de gevaren van spoorlopen en het negeren van de lichten aan de spoorwegovergang.

Verkeersmarkt

Bijleren over veilig gedrag in het verkeer kan nooit genoeg. "Ik denk dat het niet alleen bij de jongeren is," zegt Katrien Verkest van de dienst Verkeerspreventie en -educatie van de politiezone VLAS. "Ook volwassenen weten niet altijd alles. We hopen toch dat als ze hier weg gaan dat ze zich toch een beetje veiliger gaan gedragen in het verkeer."

Jaarlijks organiseren ze in Kortrijk de verkeersmarkt waarbij zo'n 600 leerlingen langskomen.

Kate Baert
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse