Nieuws

Tri­ën­na­le gaat van start in Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge is de Triënnale Spaces of Possibility officieel gestart. Tot september kan je in de historische binnenstad en in Zeebrugge op verkenning langs originele en verrassende kunst en architectuurinstallaties. Om de drie jaar pakt de Unesco werelderfgoedstad uit met een confrontatie van oude architectuur en moderne kunst.

De opening vindt plaats onder het kunstwerk van het Brusselse architectuur bureau Traumnovelle. Het is een van de twaalf installaties die je kan bezoeken. Brugge Plus startte twee jaar geleden met de voorbereidingen.

De Triënnale gaat over kunst die bevattelijk is. De mensen staan voor het kunstwerk en kunnen het via een app lezen en zo begrijpen. Het is op plaatsen waar we van zeggen 'daar komt er niemand' en nu komt de Bruggeling en de toerist ernaartoe. Het binnenplein van Hof Bladelein is zo’n verborgen plek die geschiedenis ademt. Hier pakt Studio Ossidiana uit met een archeologisch onderzoek.

Het grootse Brugge van weleer en nu wordt Brugge weer groter door toerisme. Het is weer aan het opfleuren en ik denk dat Brugge toch veel belangstelling gaat krijgen. Het is een toeristische troef die heel duidelijk wil tonen dat Brugge meer is dan een middeleeuwse stad.

De Triënnale loopt nog tot september in Brugge.

Jonas Debrouwere
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville