Nieuws

Tri­ën­na­le Brug­ge 2024 gaat op 13 april van start met uit­ge­breid openingsfeest

Triennale Brugge 2024 Bangkok Project Studio

Het Thaise architectuurbureau Bangkok Project Studio bouwt een houten uitkijktoren aan de overkant van het Koning Albert I-park.

De Triënnale Brugge gaat dit jaar op 13 april van start met een groot openingsfeest. Die zondag staan er tal van activiteiten gepland. Inwoners van Brugge worden onder meer uitgenodigd voor een openingsreceptie.

Tijdens het laatste paasweekend opent Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility officieel voor het grote publiek. Twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties worden op zondag 14 april ingeklonken in de Stadshallen, gevolgd door een uitgebreid dagprogramma vol activiteiten. 

Receptie voor Bruggelingen

De inwoners van Brugge worden 's morgens uitgenodigd in de Stadshallen voor een drankje. Op die locatie is het werk 'The Joyful Apocalypse' van het Brusselse architectuurbureau Traumnovelle te zien. "De installatie wil een podium geven aan de activiteiten die zich op het binnenplein afspelen en doet dit meteen op de openingsdag als uitvalsbasis voor een gratis drink, aangeboden door het stadsbestuur", zegt Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus.

Tot einde zomervakantie

De rest van de dag wordt ingevuld met een reeks activiteiten die de werken van de triënnale op een originele manier benaderen. Zo kunnen bezoekers aan de hand van een zoekkaart de installaties gaan verkennen.

Bij 'Common Thread' van SO-IL kunnen bezoekers bekijken hoe de werken van de triënnale tot stand kwamen. Daarnaast geeft kunstenaar Adrien Tirtiaux ook persoonlijk uitleg bij zijn installatie 'Under the Carpet'. Tot 1 september zijn alle installaties te zien in de binnenstad van Brugge en in Zeebrugge.

Belga
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse