Nieuws

Trai­teur­dien­sten draai­en op vol­le toeren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het zijn drukke tijden voor de traiteurs. Heel wat restaurants sluiten tijdens de feestdagen door personeelsgebrek, maar de afhaalmenu’s en traiteurdiensten zijn een oplossing voor wie zelf geen zin heeft om te koken. De bestellingen voor kerst en nieuwjaar lopen daar vlot binnen.

Het is alle hens aan dek om alles op tijd klaar te zetten tegen dat de klanten hun bestelling ophalen. De zaal is gekoeld tot acht graden en hier worden de menu’s veilig ingepakt. In enkele uren gaan10.000 bereidingen de deur uit .Van hoofdschotels tot aperohapjes en desserts.

Ook de crisis speelt mee. Thuis eten is een stukje goedkoper want het is nog al eens de wijn die de restaurant rekening doet doorslaan. Een kabeljauwbereiding met een sausje, een stoofpotje van hertekalf en eendeborst blijven de klassieke kersttoppers. Wij liepen even mee met chef-kok Jelle Cattelein.                    

 

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville