Nieuws

Trac­to­ren ver­lich­ten Avel­gem met kerststoet

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tientallen tractoren trokken zaterdagavond helemaal verlicht en met lawaai door de straten van Avelgem. De 'lichtjesstoet' is een primeur voor de gemeente en brengt ook wat geld op voor het goede doel.

De karavaan reed drie uur lang door alle deelgemeenten van Avelgem. Het probeerde zo in de donkerste dagen licht tot bij de inwoners thuis te brengen. De Avelgemnaars zagen de ongebruikelijke kerstsfeer graag passeren. "De lichtjes en het enthousiasme van de mensen die buiten staan is echt leuk", vertelt een toeschouwer. 

65 tractoren voor het goede doel

Inschrijvingen om de tractor aan het konvooi te koppelen, stroomden vlot binnen. "Zelfs tot gisteren zijn er nog inschrijvingen bijgekomen", aldus Stijn Vercruysse van 'Lichtjesstoet Avelgem'. "Daarna hebben we eigenlijk gekeken om daar een actie aan te koppelen voor een goed doel, ten voordele van Ten Dries." Die organisatie ontfermt zich over kinderen, jongeren en gezinnen in moeilijkheden. Het heeft ook tijdelijke opvangplaats voor 31 jongeren. De opbrengst van het initiatief gaat deels naar dure therapie waar heel wat van de jongeren beroep op moeten doen.

Stefaan Six
Robbe Wets