Nieuws

Tot drie jaar cel gevor­derd voor fata­le over­do­sis in Ruddervoorde

Ruddervoorde overdosis 2023

Een vrouw van 46 uit Ruddervoorde hangt in de Brugse correctionele rechtbank drie jaar effectieve gevangenisstraf boven het hoofd voor een fatale overdosis. In haar woning kwam begin dit jaar een 38-jarige Bruggeling om het leven.

Kathy S. verwittigde op zondag 22 januari rond 13 uur zelf de hulpdiensten vanuit haar woning in Ruddervoorde, bij Oostkamp. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. Het onderzoek wees uit dat hij een dodelijke dosis amfetamines in zijn bloed had, maar ook sporen van cocaïne, heroïne en medicatie werden aangetroffen. Bovendien zou de dertiger in zijn eigen braaksel gestikt zijn.

"Zogezegd niets gehoord"

Tijdens haar verhoor gaf ze toe dat ze samen met enkele andere kennissen drugs hadden gebruikt. Opvallend genoeg sliepen ze die bewuste nacht in hetzelfde bed. De advocate van de burgerlijke partijen merkte op dat het slachtoffer om 4 uur al wartaal uitsloeg.

"Ze lag ernaast toen hij braakte, maar heeft zogezegd niets gehoord", aldus meester Siska Lescrauwaet.

2023-01-23 00:00:00 - Onderzoek naar verdacht overlijden in Ruddervoorde
Nieuws

Onderzoek naar verdacht overlijden in Ruddervoorde

Al eerder in aanraking met drugs

Het openbaar ministerie merkte op dat de vrouw in 2021 al vijftien maanden voorwaardelijke celstraf kreeg voor drugsfeiten. In die omstandigheden werd deze keer drie jaar effectieve celstraf gevorderd.

Meester Mieke Byttebier vroeg om de feiten van onopzettelijke doding te herkwalificeren naar schuldig verzuim. De verdediging drong vooral aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

De dealer uit Leuven riskeert een jaar effectieve celstraf voor zijn aandeel in de overdosis.

De rechter doet uitspraak op 23 november.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga