Tor­hout en Roe­se­la­re ver­te­gen­woor­di­gen Bel­gië op WK vol­ley­bal voor scholen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanavond begint de play-off finale in het volleybal tussen Roeselare en Maaseik. Maar zij zijn niet de enige volleyballers die voor de prijzen spelen de komende dagen. Het VMS uit Roeselare en een mix van SIVI en het VTI uit Torhout nemen in Servië deel aan het wereldkampioenschap volleybal voor scholen.

Het wereldkampioenschap volley voor scholen vindt om de vier jaar plaats, deze keer in Servië. De jongens van Torhout waren de enige kandidaat, en mogen dus ons land vertegenwoordigen. 12 jongens werden geselecteerd uit het SIVI en het VTI. De jongens zitten in een moeilijke poule en moeten bij de eerste twee eindigen om door te stoten. Aan ambitie ontbreekt het hen alvast niet.

"Ik denk wel dat Iran de sterkste zal zijn. Duitsland en Oeganda mogen we natuurlijk ook niet onderschatten."

Bjarne Angillis, speler

"We hebben eigenlijk wel veel ambitie. Het zijn allemaal jonge gasten, die eigenlijk nationaal drie wel zouden aankunnen. Dat maakt het voor mij boeiend, omdat ik ook wel graag hoog wil eindigen. Anders moet je ook niet aan competitie deelnemen", blikt coach Mathias Bergez vooruit.

Niet alleen volleybal

Tijdens de tien dagen in Servië wordt er niet alleen gevolleybald. De internationale scholengemeenschap wil dat de jongeren elkaar ook leren kennen.

"Er is ook een Nations Night, zodat jongeren van over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten met tradities en zo. Er is een openings- en een slotceremonie en er is een cultuurdag ingepland", zegt coach Bergez. 

Naast de jongens van Torhout zullen ook de meisjes van het VMS in Roeselare ons land vertegenwoordigen op het WK.

Celien Tanghe
Jeroen Sap