Nieuws

Therapy?-drummer Neil Coo­per ver­rast Kort­rijk Drumt’ met exclu­sie­ve drumsessie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Opvallend bezoek in Heule gisteravond: Drummer Neil Cooper van de bekende Britse groep Therapy?. Hij verraste de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper zag Kortrijk Drumt aan het werk op een festival en was meteen door hun optreden gecharmeerd.

De leden van Kortrijk Drumt kunnen het nauwelijks geloven, maar hij is er echt. Neil Cooper, de drummer van de rock band Therapy? komt speciaal uit het Verenigd Koninkrijk overgevlogen om voor hen te spelen.

“Gino Kesteloot en de drummers vormen ongelofelijke familie hier. En uitgenodigd worden om voor hen te spelen en ons te amuseren, dat maakt me gelukkig”, vertelt Neil Cooper.

Neil Cooper 2

“Bijna niet menselijk”

Neil Cooper speelt enkele nummers uit ‘Hard Cold Fire’, het recente album van Therapy?. Het drumwerk en de aanwezigheid van Cooper maken dan ook heel wat indruk op de drummers.

“Wat hij speelt is magnifiek. Ik heb nog niet veel drummers zo gezien”, vertelt Matthew De Smet. Ook Wout Beyls heeft niets dan lof over voor de Britse rockster: “Ik zou het zelf niet kunnen nadoen. Dat is bijna niet menselijk.”

“Ik zou het zelf niet kunnen nadoen. Dat is bijna niet menselijk.”

Wout Beyls, Kortrijk Drumt

Na de drumsessie is het weer drummen, maar nu voor een handtekening en een selfie. ‘Kortrijk Drumt’ speelt morgen op Moen Feest.

Stefaan Six
Celien Tanghe