Nieuws

The Water­boys’ head­liner op Fes­ti­val Dran­ou­ter: front­man ver­klapt het op de radio

Waterboys Dranouter

De Britse folkrockband The Waterboys is de eerste naam voor Festival Dranouter 2024. De frontman Mike Scott verklapte dit tijdens een interview op Radio 1. In de jaren '80 had de groep een wereldhit met 'The Whole Of The Moon'.

Met Joost Zweegers op podium

“Naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag werd Mike Scott opgebeld door het Radio1-programma Classic Stories én door zijn superfan Joost Zweegers (Novastar)”, zegt de organisatie van Festival Dranouter.

“Frontman Mike verklapte op de radio dat The Waterboys één van de headliners wordt op Festival Dranouter, waarop Joost trouwens het volgende beloofde: ‘We’ll meet on stage, ik doe graag een nummer mee.’ Hup, dat weten we dan ook al weer”, zegt Festival Dranouter.

Al vaker in Dranouter

“Al in het verre 2001, in 2012 en in 2015 lieten The Waterboys hun muzikaal, dramatisch vuurwerk op het Dranouter-publiek los. Met hun geduchte livereputatie zijn de legendarische The Waterboys een gedroomde headliner voor het festival. En dat geldt zeker voor de jubileumeditie van Festival Dranouter in 2024: we vieren “50 Years of New Traditions” én Mikes 65ste verjaardag. De cirkel is rond”, besluit de organisatie.

Andy Debo