Nieuws

Tach­ti­ger die vrouw neer­schoot met jacht­ge­weer mag met enkel­band naar huis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een man van 86 jaar die een jaar geleden in Roeselare zijn vrouw doodschoot mag voorlopig naar huis met een enkelband. De raadkamer had dat al enkele keren beslist, maar het openbaar ministerie ging telkens in beroep bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling. Maar nu bevestigt die het oordeel van de raadkamer.

Op 22 januari vorig jaar schoot de man van 85 met een jachtgeweer zijn vrouw dood in hun woning in de Klokkeputwijk, in Roeselare.

37 jaar waren ze samen, maar de vrouw van de bejaarde man uit Roeselare wou hun relatie beëindigen. Die bewuste dag wilde de man praten over de moeilijkheden. Omdat zijn vrouw van 75 niet meer wou praten, greep hij naar zijn jachtgeweer. Zij probeerde het wapen uit zijn handen te nemen en daarbij ging het een aantal keer af waarbij hij haar ook fataal raakte.

2023-01-22 00:00:00 - Man schiet vrouw neer in Roeselare
Nieuws

Man schiet vrouw neer in Roeselare

Afwachten op assisenproces

De man van toen 85 jaar probeerde zich nadien van het leven te beroven, maar het wapen deed het niet meer. Hij zit sindsdien in de Brugse gevangenis. 

De advocaten van de man wezen meermaals op de gezondheidstoestand van de bejaarde man in de cel. Nu mag hij dus wel naar huis met een enkelband. Zijn woning verlaten kan niet, in afwachting van een assisenproces.

Wie zelf donkere gedachten heeft, kan steeds terecht bij de Zelfmoordlijn 1813 of op zelfmoordlijn.be.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere