Nieuws

Table D’Hô­tes brengt men­sen samen rond de tafel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Koken en samen eten verbindt mensen. Daarom pakt Kortrijk nu al voor de 16de keer uit met Table D'Hôtes.

Het idee is eenvoudig. Mensen met een migratie-achtergrond koken gerechten uit hun thuisland, die je dan kan proeven in een huiselijke sfeer. Het project maakt deel uit van de Week van de Smaak. Wij schoven aan bij Attia voor een Pakistaanse maaltijd.

Attia neemt al voor de vierde keer deel als host tijdens tables d'hotes. Op het menu enkele typisch gerechten uit Pakistan zoals pakkora en samosa. 

Zestien jaar geleden startte Kortrijk met het initiatief. Ondertussen doen ook Kuurne en Harelbeke mee. Het is een ongedwongen manier om te proeven van exotische gerechten en iets bij te leren over de andere cultuur. 

De week van de smaak met tables d'hotes loopt nog tot zondag, voor het weekend zijn er nog plaatjes vrij. 

Redactie