Nieuws

Strand­rel­schop­pers voor de rech­ter, ze ont­ken­nen alle vijf

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge is het proces gestart tegen vijf mannen voor de rellen op het strand van Blankenberge, drie jaar geleden. Het gaat allemaal om jonge Brusselaars tussen 19 en 21 jaar.

Ze staan terecht voor slagen en verwondingen aan onder meer agenten van de Blankenbergse politie.De zaak werd maandagochtend ingeleid, maar wordt pas op 25 september gepleit.

De hevige rellen ontstonden op zaterdag 8 augustus 2020 rond 17u20 op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Gezinnen op daguitstap en andere zonnebaders bevonden zich plots middenin een gevecht. Een groep jongeren keerde zich bovendien tegen de redders en de politiemensen. De onruststokers gooiden met alles wat ze te pakken konden krijgen, zoals zand, stoelen, ligzetels, parasols en zelfs speelgoed.

Drie amokmakers werden ter plaatse opgepakt en later aangehouden door de onderzoeksrechter. Dankzij verder onderzoek konden nog andere verdachten geïdentificeerd worden. Uiteindelijk besliste het parket om voor vijf meerderjarige verdachten de verwijzing naar de Brugse correctionele rechtbank te vorderen. Ze moeten zich verantwoorden voor gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen.  De vijf ontkennen alle feiten, maar ze zijn wel gefilmd. De beelden zorgden voor grote ophef in de zomer van 2020.  Dat de rellen uitgebreid gefilmd zijn, speelt niet in hun voordeel. De stad Blankenberge en de politiezone Blankenberge/Zuienkerke stelden zich al burgerlijke partij tegen de beklaagden.

Op 25 september volgen de de pleidooien van hun advocaten.

BEKIJK OOK:

 

Redactie