Nieuws

Steun aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In deze aflevering van Het Provinciaal Domein leer je alles over de zogenaamde 'duurzame ontwikkelingsdoelstellingen'.

De Provincie werkt, net zoals andere overheidsinstellingen, binnen en buiten België, mee aan doelstellingen, de zogenaamde 'duurzame ontwikkelingsdoelstellingen'. Dit zijn 17 doelstellingen die de Verenigde Naties voorop stelden en ondertekenden in 2015. Het zijn doelstellingen op verschillende actieterreinen die de provincie tegen 2030 ingevuld wilt zien. 

Deze doelstellingen streven ernaar dat alle mensen overal ter wereld nu, maar ook in de toekomst, een menswaardig leven kunnen leiden. Het zijn onder andere doelstellingen die te maken hebben met het streven naar een beter klimaat, beter onderwijs, minder armoede en hongersnood, ongelijkheden de wereld uithelpen, proper water, verantwoorde consumptie enz. maar dan wereldwijd gezien. Als alle doelstellingen behaald worden vinden we een evenwicht tussen economie, milieu en sociale noden. 

De provincie zorgt dat de doelstellingen verweven worden in de hele organisatie, bijvoorbeeld: 

  • op vlak van klimaat en economie: werken aan duurzame energie => blue energy, de 'windmolens op zee'. 
  • op vlak van duurzame logistiek: de provincie werkt aan de rivierterminal in Wielsbeke 
  • De vluchtelingen (De provincie zorgt voor een opleiding en indien mogelijk, tewerkstelling 'op maat')

Vervolgens ondersteunt het provinciebestuur sociale tewerkstelling in verschillende West-Vlaamse bedrijven en innovatie en kennisdelen aan onze hogescholen. De provincie ondersteunt o.a. het postgraduaat duurzame ontwikkeling dat samen door Vives en HOWEST wordt georganiseerd.
 

De redactie