Sterrenchef Tim Boury ambassadeur van wedstrijd “Eerste Kok van België 2025”
Tim Boury, de chef van het gelijknamige driesterrenrestaurant in Roeselare, wordt de ambassadeur van de prestigieuze wedstrijd "Eerste Kok van België 2025". De vzw 'Club Prosper Montagné' organiseert de wedstrijd voor de 72e keer.
Kandidaten moeten dit jaar een recept indienen van gerijpte varkensrug als hoofdgerecht. De finale vindt plaats op de HORECA Expo in Gent in november.
"De wedstrijd 'Eerste Kok van België' is een goede graadmeter voor aanstormend jong talent."
Prestigieuze titel
De titel van 'Eerste Kok van België" is beschermd door de wet en de minister van Middenstand erkent de competitie als officiële meesterschapswedstrijd. “De wedstrijd wist zich in de loop der jaren in culinaire middens een stevige reputatie aan te meten. Als je de palmareslijst erop naslaat, ontdek je tal van chefs van de Belgische topgastronomie, die uitstekend scoren in de Michelin- en Gault&Millau-gidsen."
"De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is dan ook een goede graadmeter voor aanstormend jong talent”, zegt Robert Van Landeghem, voorzitter van Club Prosper Montagné.