Sterrenchef Nick Bril opent ‘hemels’ pop-uprestaurant in La Réserve
Vanavond opent sterrenchef Nick Bril een gloednieuw pop-uprestaurant op de bovenverdieping van het hotel La Réserve in Knokke-Heist. Het tijdelijke restaurant, ‘Celestial’, moet dé culinaire hotspot van de zomer aan zee worden. Een nieuw project nadat hij dit voorjaar de deuren sloot van The Jane in Antwerpen. Daar kwam Bril in opspraak nadat hij onder invloed een hulpkok aanreed.
Celestial is kleinschaliger dan The Jane, maar daarom niet minder ambitieus. Op het dakterras van La Réserve zullen grillgerechten een prominente plaats op de kaart krijgen. "Ik heb een mooie grillstation hier ingericht. Ik kook enorm veel op houtsvuur. Dat geeft karakter", zegt Nick Bril. Het menu richt zich op het publiek dat hij ook in Antwerpen bereikte: fijnproevers die bereid zijn diep in de buidel te tasten. Een diner zonder dranken kost 325 euro.
Geen concurrentie met La Rigue
In hotel La Réserve bevindt zich ook het restaurant La Rigue, maar volgens Bril is er geen sprake van concurrentie. Beide zaken bedienen een ander segment, en kunnen elkaar net versterken. In het najaar verhuist Bril opnieuw naar Antwerpen, waar The Jane 2.0 zal herrijzen op een nieuwe locatie.
Lokale producten
"Ik kom uit de buurt, voor mij is het heel fijn. Ik heb nu Zwinpolderrrund, een lokaal product. het is een ode aan de Noordzee, er zitten vis-, schaal- en schelpdieren in het menu. Een hommage aan de terroir en de wateren om ons heen", aldus Bril. Over de aanrijding aan The Jane, wil Bril vandaag niets kwijt.