Nieuws

Stads­per­so­neel Pope­rin­ge helpt puin rui­men in Vaux-sous-Chèvremont

2021-08-24 00:00:00 - 	Stadspersoneel Poperinge helpt puin ruimen in Vaux-sous-Chèvremont

Morgenochtend trekt een delegatie van het Poperings stadspersoneel enkele dagen naar het Waalse Vaux-sous-Chèvremont om te helpen opruimen na de overstromingen in juli.

De gemeente heeft een historische band met Poperinge. Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog werden heel wat vluchtelingen uit Vaux-sous-Chèvremont in Poperinge opgevangen. Na een oproep bij het stadspersoneel, boden meer dan 50 vrijwilligers zich aan voor een hulpactie. Morgen vertrekt een eerste groep helpers, 32 personeelsleden van verschillende stadsdiensten steken er drie werkdagen de handen uit de mouwen. Volgende maandag en dinsdag komt een tweede groep van 22 helpers de werken verderzetten. Ze hebben ook graafkranen en een borstelmachine mee

Klaarmaken voor schoolstart

De vrijwilligers hopen een grote hulp te betekenen voor de lokale bevolking, door twee parkzones aan te pakken. Voor één van die parken schenkt het stadsbestuur bijkomend een nieuwe zitbank. Ook de schoolomgeving en sportzone worden opgeruimd en klaargemaakt voor de schoolstart. Verder helpt de groep straten en de oevers van de Vesder opruimen. Aardappelverwerkend bedrijf Aviko uit Proven ondersteunt de actie en komt twee avonden ter plekke met een mobiele frituur.

Intussen loopt nog steeds een inzamelactie voor de getroffen gemeente. Tot 1 september kan je een bijdrage overschrijven naar BE07 0910 2249 8066.

Redactie