Nieuws

Spor­ticoon Jelle Sin­nesael stopt na 15 jaar met volleyballen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Geschiedenis in de Vauban. Volleybalclub Decospan Menen nam gisterenavond afscheid van haar zaal en speelde voor een finaleplaats in de Europese barrages. Maar belangrijker: na vijftien jaar stopt Jelle Sinnesael in het volleybal. Decospan Menen en de Vauban namen uitgebreid afscheid. 

Menen nam afscheid van haar zaal, maar voor Europees volleybal in de nieuwe zaal moet natuurlijk wel gewonnen worden. Na drie sets staat het 2-1 voor Menen. In de laatste set dendert Menen onder aanvoer van Sinnesael over Achel heen. 3-1 en de belangrijke finale van de barrages voor Europees volleybal zijn binnen. 

Sinnesael is een icoon in de Belgische volleybalwereld. Dinsdag kreeg hij nog de Lifetime Achievement Award op de Volleyproms, en ook in een overvolle Vaubanzaal krijgt hij voor de allerlaatste keer een open doekje. 

Nieuwe rol

Volgend seizoen kan Menen op het veld dus geen beroep meer doen op Sinnesael, maar verlaten doet het clubicoon 'zijn' Menen niet. Nog voor de wedstrijd werd in een huldiging aangekondigd dat Sinnesael volgend seizoen de rol van T2 op zich zal nemen. Of hij als T2 dan meteen Europa in mag, zal afhangen van de finale van de barrages voor Europees volleybal. Afspraak volgend weekend, tegen Aalst. 

 

Brian Dewulf
Thibaut Desmarets