Nieuws

In Oos­ten­de opent het hoog­ste res­tau­rant van ons land: Je kunt zelfs de Kem­mel­berg zien”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Aan het station van Oostende is het hoogste restaurant van het land geopend. Dineren met een adembenemend zicht vanop bijna 100 meter hoog. Het is een troef die de kuststad voortaan kan uitspelen.

Vijf jaar lang heeft vastgoedgroep Degroote gebouwd. Driekwart van het project is nu volledig af en voortaan is ook het restaurant op de 28ste verdieping open. Op heldere dagen kun je er vlot 40 kilometer ver weg kijken. Brugge, de Kemmelberg, windturbineparken op zee, maar ook gewoon Oostende. Vandaag is het team en de jonge chef voorgesteld.

Skyrestaurant 2 oostende

Dimitri Proost, Chef Restaurant Haut Skytower One Oostende: “Ik ben pas 30 jaar geworden. Ik ben nog in de fleur van mijn leven. Ik heb ervaring met het Japans koken, onder meer in Antwerpen. Ik heb lang in 't Fornuis gewerkt bij Johan Segers. Ik probeer een beetje de stijlen te mixen. Ik probeer mijn eigen verhaal te schrijven.”

Skyrestaurant 3 oostende

Voor projectontwikkelaar Degroote is het nieuwe restaurant dé kers op de taart van hun grootste bouwproject tot nu. David Degroote, Vastgoedgroep Degroote Oostende: “We zijn nu iets langer dan 5 jaar aan het bouwen. Driekwart van de werf is gerealiseerd. Tegen de zomer van 2025 zal alles af zijn. Ook het hotel en de tweede toren worden dan geopend. We gaan dan in totaal 100.000 vierkante meter gebouwd hebben.”

Skyrestaurant 4 oostende
Stefaan Kerger
Andy Debo