Nieuws

Schrik­kel­ja­ri­ge Step­ha­ne ver­jaart voor de 18e keer: ein­de­lijk ben ik volwassen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het is schrikkeldag vandaag, 29 februari , en dus extra speciaal voor wie jarig is. Want dat gebeurt maar één keer om de vier jaar. Zoals bij Stephane Debonne uit Geluwe. Hij is er nu 72, maar dus eigenlijk pas 18. En wat het helemaal bijzonder maakt: ook z’n kleindochter viert vandaag haar verjaardag.

"Ik ben eindelijk volwassen: ik mag gaan stemmen, ik mag met de auto rijden. Dat is toch een mijlpaal eigenlijk," grapt Stephane Debonne uit Geluwe. Hij is er eigenlijk 72, maar verjaart pas voor de 18de keer. En daar hoorde vandaag een feestje bij, in het archief van Ieper, waar hij als vrijwilliger aan de slag is.

"We vieren het eigenlijk elk jaar. De eerste maart of de 28ste februari, al naar gelang het weekend is of niet," zegt Stephane. "We vieren het ieder jaar, maar om de vier jaar is dat toch iets speciaals."

Samen met kleindochter jarig

En wat het nog specialer maakt: ook de kleindochter van Stephane is vandaag jarig. Zij is er nu 16 of eigenlijk 4. Het zorgt voor een speciale band. "Dat is zo iets wat wij samen hebben. Allebei de 29ste februari. Er zijn heel weinig mensen die dat kunnen zeggen."

Op z’n volgende verjaardag moet Stephane nu weer 4 jaar wachten. "De voornaamste droom die ik heb is gezond blijven. Je kinderen, je kleinkinderen zien opgroeien, dat is één van de grootste wensen die een mens kan hebben."

Davy Vercamer
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse