Nieuws

Ruim 60.000 sub­si­die voor opvang­cen­tra vogels en wil­de dieren

2021-12-10 00:00:00 - Ruim 60.000 subsidie voor opvangcentra vogels en wilde dieren

De twee opvangcentra voor vogels en wilde dieren in Beernem en Oostende krijgen volgend jaar elk een subsidie van zowat 60.000 euro.

“Vogelopvangcentra vervullen naast een verzorgende rol ook een educatieve rol, daarom is het van belang dat de subsidie afgestemd wordt op de taken van de vogelopvangcentra”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) uit Wingene die de cijfers opvroeg aan minister Zuhal Demir (N-VA).

In de twee opvangcentra zetten 234 West-Vlamingen zich vrijwillig in voor de opvang en verzorging van de vogels en wilde dieren. In 2019 ving het vogelopvangcentrum in Beernem 3.380 wilde dieren op en het vogelopvangcentrum in Oostende 3.832 wilde dieren. Maar de vogelopvangcentra zijn met veel meer bezig dan alleen het opvangen en verzorgen van dieren, ze nemen onder andere ook deel aan wetenschappelijk onderzoek en zetten zich in voor het behoud van de biodiversiteit. “De Vlaamse vogelopvangcentra zijn door de jaren heen uitgegroeid tot professionele centra, ze beschermen namelijk de natuur maar ze sporen ook ziektes op en dat mag in de verf gezet worden”, sluit Brecht Warnez af.

Redactie