Nieuws

Rond­jes rij­den rond per­soon op kruis­punt: wagen in beslag geno­men wegens patsergedrag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie van zone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) heeft woensdagnacht een wagen van een roekeloze bestuurder in beslag genomen in het centrum van Kortrijk.

De politie kreeg donderdag omstreeks 01.45 uur enkele meldingen binnen voor onverantwoord rijgedrag ter hoogte van het kruispunt Aalbeeksesteenweg met de Pottelberg. "Het ging om gevaarlijk, roekeloos en luidruchtig rijgedrag op het kruispunt zelf, waar een BMW voortdurend rondjes aan het rijden was rond een persoon die midden het kruispunt stond. Het onverantwoord rijgedrag werd bovendien ook nog eens gefilmd vanuit die rondcirkelende auto", aldus de politie. 

Voorlopig rijbewijs, wagen in kooi

Een zestal personen werd geïdentificeerd. Ze waren naar eigen zeggen een muziekvideo aan het opnemen. Toen de politiemensen overgingen tot controle van de bestuurder en het voertuig, stelden zij vast dat de jonge bestuurder bovendien reed met een voorlopig rijbewijs.

"De bestuurder bracht doelbewust de fysieke integriteit in gevaar van andere weggebruikers. De politie besliste om de auto in beslag te nemen en in de speciaal voorziene kooi in de ondergrondse parking Veemarkt onder te brengen. De bestuurder zal binnenkort gehoord worden door de burgemeester, daarna wordt dan beslist hoelang het voertuig in beslag genomen en in de kooi blijft."

Belga
Ben Storme