Nieuws

Romi­na Van­hoo­ren nieu­we bur­ge­mees­ter van Oudenburg

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het is nu ook officieel: Romina Vanhooren volgt Anthony Dumarey op als burgemeester van Oudenburg. Jens Ballière volgt haar op als schepen. 

Anthony Dumarey stapte onlangs zelf op als burgemeester. Zijn positie stond al een tijdje ter discussie omdat hij zich schuldig gemaakt zou hebben aan belangenvermenging. Het vastgoedkantoor van de burgemeester was mogelijk betrokken bij de bouw van een nieuw Welzijnshuis met daarboven luxeappartementen.

2023-09-19 00:00:00 - Anthony Dumarey stopt als burgemeester van Oudenburg
Nieuws

Anthony Dumarey stopt als burgemeester van Oudenburg

Dumarey (Open VLD) stapte op onder druk van coalitiepartners N-VA en Vooruit. Hij beraadt zich nu over zijn politieke toekomst.

De voorbije dagen liepen gesprekken over zijn opvolging. De naam van Romina Vanhooren, tot nu schepen in de stad, ging al even rond maar Open VLD heeft nu dus de knoop doorgehakt.

Verschuivingen in schepencollege

Nu Vanhooren doorschuift als burgemeester, komt haar plaats als schepen vrij. Stefaan Reynaert past voor die functie en blijft gemeenteraadsvoorzitter. Jens Ballière komt daarom in het schepencollege en neemt alle bevoegdheden van Vanhooren over.

Wie is Romina Vanhooren?

  • 34 jaar
  • Parlementair medewerker Bart Tommelein in Vlaams Parlement, eerder ook kabinetschef
  • Gemeenteraadslid Oudenburg sinds 2013
  • Tot nu schepen van onder andere armoedebestrijding, gezin, jeugd, sociale zaken

Reactie CD&V

Oppositiepartij CD&V in Oudenburg wenst de nieuwe burgemeester succes, maar ze betreurt de slechte communicatie over haar aanstelling en over het auditrapport. De partij zegt dat er interne verdeeldheid is binnen de meerderheid, en dat Oudenburg géén ingedommelde stad was onder hun bestuur tijdens de vorige legislatuur. CD&V zegt in een persbericht dat de meerderheid palliatief is en roept de inwoners van Oudenburg op om kritisch te blijven.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse