Nieuws

Van eten tot muziek: Roe­se­la­re pakt uit met breed zomeraanbod

Theater in het park roeselare 1

Voor het derde jaar op rij bundelt Roeselare haar zomeraanbod onder de noemer 'Gebeten door Roeselare'. De stad wil niet alleen eigen inwoners aantrekken, maar zet ook in op toerisme buiten de stad. Denk maar aan culinaire ervaringen, fietstochten en wandelingen, en bruisende evenementen.

"Roeselare is een stad boordevol smaak, dat bewijzen we in de zomer niet alleen met culinaire toeristische beleving, maar ook door vanaf nu ons divers aanbod aan cafés, kroegen, bistro’s en restaurant voor iedereen in de digitale etalage te zetten", vertelt burgemeester Kris Declercq.

Stad Roeselare heeft ook het label ‘kindvriendelijke eetadresjes’ uitgereikt aan 35 zaken die voldoen aan een aantal criteria. "Je vindt er aangepaste gerechten (mét verse groenten of fruit), er zijn speelmogelijkheden en ook praktisch hoef je je geen zorgen te maken door de aanwezige kinderstoelen of een microgolf om een flesje voor de allerkleinsten te verwarmen."

Op zaterdag 29 juni is er ook een eerste Foodtruckfestival speciaal voor kinderen, op het Stationsplein.

Bewegen en eten

Brouwerij Rodenbach opende dit voorjaar ‘Het Foederhuis’: een uniek brouwerijcafé waar je kan genieten van een hapje en een drankje in de schaduw van de eiken biervaten, of ‘foeders.’ Je kan er ook een brouwerijbezoek doen, met degustatie.

Eten en bewegen? Dat kan ook. Je kan de bewegwijzerde fietstocht van 31 kilometer volgen, langs lokale producenten: van een authentieke kaasmakerij over hoeve-ijsjes en aardbeikwekers tot een moutbakkerij. De gratis folder ligt in het toeristisch onthaal in KOERS op het Polenplein.

Er zijn ook tal van wandelingen die je kan ontdekken op de website.

Mais roeselare 1

Het maïsdoolhof op de Zilverberg keert ook dit jaar terug. In het middelpunt van het doolhof zit een speelplek.

Voor verfrissing kan je opnieuw terecht in ‘De Vaarbar’ in het stadpark. Nestel je in een strandstoel of dobber op het water.

Music Maestro

In de zomer van Roeselare zitten ook twee feestdagen waar de stad traditioneel inzet op muzikale beleving. Op 11 juli is er het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, met de lokale band LunAcoustic, Christoff en Günther Neefs.

Tijdens de Nationale feestdag op 21 juli is het dan weer aan 'The Voice'-winnaar Christophe, Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld en Stan Van Samang.

Van 18 juli tot en met 22 augustus keren op zes donderdagavonden de gratis concerten van Parkies terug, in het Sint- Sebastiaanspark. Onder meer Pauline Slangen, Gene Thomas, Abba 4 U en 2 Fabiola komen de sfeer verzorgen.

Donderdag 15 augustus is dan weer een hoogdag voor de kleinsten, want de Ketnet Zomertour strijkt opnieuw neer in Roeselare.

Tot slot kunnen jongeren de zomer traditioneel afsluiten op het gratis muziekfestival TRAX op zaterdag 31 augustus.

De Roeselaarse theatermakers slaan ook deze zomer hun tenten op in het stadspark. Op zondagnamiddagen 7 juli en 25 augustus brengen toneelverenigingen verrassend theater in openlucht.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere