Nieuws

Roe­se­laar­se cul­tu­re­le ambas­sa­deurs maken kunst­wer­ken voor toe­kom­stig stadhuis

2023-05-16 00:00:00 - Roeselaarse culturele ambassadeurs maken kunstwerken voor toekomstig stadhuis

Volgend jaar opent het nieuwe stadhuis van Roeselare en daar zal ook plaats zijn voor kunst. De culturele ambassadeurs van de stad, Nick Ervinck en Maarten Schaubroeck, mogen de bezoekersruimte en binnentuin aankleden met hun kunstwerken.

Van bij het begin van het stadhuisproject is budget vrijgehouden om kunst te integreren. “We engageerden culturele ambassadeurs van Roeselare om werken te maken voor het stadhuis”, vertelt schepen van stadsontwikkeling Nathalie Muylle. Als kers op de taart van de renovatie, zijn de kunstenaars nu volop monumentale kunstwerken aan het creëren. Zo wil stad Roeselare kunstenaars uit eigen streek in de kijker zetten.

“Een hele eer”

De culturele ambassadeurs zijn zeer dankbaar voor de opportuniteit. “Ik vind het een eer om een werk te mogen creëren voor de stad waarin ik geboren ben en ik veel beleefde”, vertelt Ervinck met trots. In de grote bezoekersruimte komt een sculptuur van Ervincks hand en in de binnentuin zal een stalen werk van Schaubroeck het decor vormen.

De ideeën zijn er, maar hoe de kunstwerken er uiteindelijk zullen uitzien, ligt nog niet vast. Voor het exacte resultaat is het wel nog wachten tot 2024.

De redactie