Rode poon mi-cuit met mimosa van augurk en tomaat
Bekijk hier het recept voor het maken van Rode poon mi-cuit met mimosa van augurk en tomaat.
Benodigdheden
- 2 st rode poon
- 1ei
- 1 tomaat
- 3 st augurk
- 1 eetlepel kappertjes
- 20 gr platte peterselie
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 50 gr olijfolie
- 100 gr maïsolie
- 20 gr kervel
Bereiding
Rode poon: Fileer de rode poon haal het vel eraf en snij de midden graatjes en de buik graatjes eraf. Kruid de vis met peper ,zout en olijfolie. Gaar 2 min onder de grill tot deze half gaar zijn en werk af met limoensap
Mimosa: kook een ei in water en een scheutje azijn gedurende 10 min , kort afschrikken en pellen. Plet de ei en voeg er de gesneden augurk, tomaat en peterselie aan toe. Werk af met olijf olie en limoensap peper en zout.
Gepofte kappertjes, warm de maïsolie op in een steelpan en frituur de kappertjes tot ze volledig gepoft zijn en goud bruin van kleur zijn
Gemarineerde rode ui: pel de rode ui, snij in partjes en kook gedurende 15 seconden in kokend, kruid met peper, zout, olijfolie en limoensap
Afwerking: plaats de vis op het bord doe er de mimosa op, werk af met rode ui, gepofte kappertjes en kervel
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?