Nieuws

Pro­vin­cie wil meer ruim­te voor water in Park De Cha­let in Heuvelland

De Chalet Kemmel

Park De Chalet bij provinciedomein Kemmelberg in Heuvelland krijgt meer ruimte voor water. Dat staat in het ontwerpplan dat de provincie West-Vlaanderen heeft voorgesteld. Er komen ook nieuwe wandelpaden in het park.

In het ontwerpplan geeft de provincie meer ruimte aan water in het park. De centrale vijver wordt uitgebreid met een wadi. Een plek die lager ligt waar regenwater in de bodem kan infiltreren.

Er komt ook een drietal nieuwe poelen die door de wadi worden verbonden met de centrale vijver. Een waterbufferingszone moet water uit de Willebeek opvangen bij hevige regen. De historische vijvers worden uitgebaggerd en opnieuw zichtbaar. Verder wordt ook de riolering in het domein verbeterd.

Nieuwe wandellus

In het park komt ook een wandellus van ongeveer een kilometer. De paden volgen grotendeels het historische traject van de wandelpaden uit de 20ste eeuw. Het is de bedoeling om een wandelverbinding te realiseren richting Wijtschate en provinciedomein Palingbeek. Verder wordt ook 1,8 hectare nieuw bos aangeplant.

Later volgt een officiële inspraakprocedure. Eens de plannen definitief zijn, volgt een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Wie dat wil, kan tot eind augustus opmerkingen geven op de voorgestelde plannen.

Plannen water chalet

De plannen van de provincie voor De Chalet.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga