Nieuws

Prin­sen­bal Heist-aan-Zee ver­kiest voor het eerst keizerin

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisterenavond vond in Heist-aan-Zee het jaarlijkse Prinsenbal plaats. Dat is een feestelijk moment waarbij de verkiezing van de nieuwe Prins(es) Carnaval centraal staat.

Het evenement wordt elk jaar georganiseerd naar aanleiding van de carnaval vierdaagse in Heist-aan-Zee. Prinses Mirjam I was de enige kandidaat voor de verkiezing. Door haar hoge score vorig jaar dienden zich geen tegenkandidaten aan. De concurrenten gunden haar een derde titel, waardoor ze zich gisterenavond mocht uitroepen als keizerin. Opmerkelijk: het carnavalsgebeuren in Heist zal op die manier voor de allereerste keer in de plaatselijke geschiedenis geleid worden door een keizerin en niet door een keizer.

"Voor de eerste keer keizerin van Heist te worden, ik kan onmogelijk beschrijven wat voor een ongelofelijke eer dat is. Ik doe het heel graag en ik vertegenwoordig Heist in heel de provincie West-Vlaanderen. Normaal heb je altijd één of twee tegenkandidaten, maar dit jaar niet", zegt Mirjam. 

417004251 1137560474319836 9193983339428170199 n

"Ik kan onmogelijk beschrijven wat voor een ongelofelijke eer dit is."

Prinses Mirjam I

Heist is wellicht de grootste carnavalsgemeente met de grootse carnavalsstoet in West-Vlaanderen, al zullen sommige gemeenten dat misschien betwisten. "Bij de stoet op zondag komen gemakkelijk 25 à 30.000 mensen kijken. Het is ongelofelijk hoeveel man dat op de been brengt. Iedereen komt buiten om te genieten van de pracht een praal waaraan mensen maanden gewerkt hebben", zegt Schepen van Evenementen Astrid Mestdach.

Laurens De Jaegher