Nieuws

Prins Lau­rent opent nieu­we pro­duc­tie­si­te van Polet en De Pype­re in Ardooie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Hoog bezoek vandaag voor de producenten van handgereedschap Polet en De Pypere . Met een symbolische spadesteek opende prins Laurent er officieel de nieuwe productiesite, showroom en magazijnen in Ardooie.

Jaarlijks worden er naast 250.000 schoppen en 60.000 spades nog tal van andere handgereedschappen gefabriceerd. “Met onze nieuwe stek, waar innovatie, passie voor het ambacht en duurzaamheid hand in hand gaan, zijn we klaar voor de toekomst. Door verder te investeren in een efficiëntere productie en magazijnactiviteiten, meer te exporteren en ons assortiment verder te verbreden, willen we dit jaar groeien met 7%,” zeggen Nicolas Ampe en Xavier Devos, mede-zaakvoerders van Polet en De Pypere.

7% meer omzetgroei dit jaar

De coronaperiode zette ons massaal aan het tuinieren. Dat legde Polet en De Pypere geen windeieren: ze zagen hun verkoop en omzet met ruim een kwart stijgen tot zo’n 15,5 miljoen euro. Een terugval na corona kwam er niet.

Vandaag reisde prins Laurent dus naar Ardooie af voor de inhuldiging van de productiesite, showroom en magazijnen van Polet en De Pypere.

Ben Storme