Poli­tie­zo­nes oefe­nen samen situ­a­tie met dol­le schutter

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vier politiezones in onze provincie hebben samen een training gehouden, in het sport- en schietcomplex in Roeselare. Ze oefenden een situatie met een dolle schutter.

De gezamenlijke politietraining past in een omzendbrief rond opleiding in geweldbeheersing. In het scenario probeerde een dolle schutter zoveel mogelijk slachtoffers aan te vallen of te gijzelen. In zo’n situatie moeten agenten specifieke technieken toepassen.

De gezamenlijke training is voor de politiezones belangrijk. Specifieke politietactieken en technieken worden geperfectioneerd over de zonegrenzen heen. De oefening is niet zomaar gekozen. ’t Is helaas ook de realiteit. "Denk bijvoorbeeld aan de zaak Degelder en ook in Amerika is dat al een aantal keer gebeurd," zegt Peter Billiouw. "Daarom is het belangrijk voor onze mensen dat daarop getraind wordt want op dat moment is er niet veel tijd en moeten we onmiddellijk reageren.”

De politiezones gaan later wellicht blijven samenwerken voor zo'n oefening.

Politiezones @politiezoneriho @pzvlas #PZmidow en @pzgrensleie houden een gezamelijke training. Politietactiek toepassen bij situatie met een dolle schutter. Verslag 18u @FocusWTV pic.twitter.com/AAGxlMDZ2p

— Nicolas Staelens (@StaelensNic) May 14, 2019

2019-05-14 00:00:00 - Politiezones oefenen samen situatie met dolle schutter - whatsapp_image_2019-05-14_at_10.48.41_1.jpeg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse