Nieuws

Met deze nieu­we ter­rein­wa­gen ver­kent poli­tie Dam­me/­Knok­ke-Heist voort­aan het strand

Strandvoertuig politie

De politie van de zone Damme/Knokke-Heist rijdt voortaan op het strand met een nieuw strandvoertuig. De huidige terreinwagen was na vier jaar aan vervanging toe.

De politie van Damme en Knokke-Heist heeft al langer een aparte strandpolitie, zoals ook Oostende zo'n team inzet in de zomermaanden. “De Strandpolitie is gemakkelijk aanspreekbaar, staat dicht bij de burger en verhoogt het veiligheidsgevoel," zegt korpschef Steve Desmet.

De strandpolitie houdt een extra oogje in het zeil en neemt de strandgerelateerde interventies voor hun rekening. Strandpatrouilles zijn dan ook onmisbaar voor een kustpolitiezone zoals de onze,” zegt Desmet.

Extra uitrusting

Het strandvoertuig is niet zomaar een terreinwagen. De auto heeft de nodige politie-uitrusting aan bord en er extra ledverlichting om de zichtbaarheid op het strand in het donker te vergroten.

“Vooral tijdens drukke, toeristische periodes is meer blauw op het strand geen overbodige luxe. Maar ook tijdens de koude wintermanden bewijst het voertuig haar nut op de vele onverharde wegen die onze politiezone rijk is.”

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse