Nieuws

Peti­tie tegen bouw­pro­ject Broel­par­king: Geen inspraak”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

300 buurtbewoners van de Broelparking bij de Broeltorens in Kortrijk dienen een petitie in bij stad Kortrijk. Ze zeggen dat ze geen inspraak kregen bij een heus bouwproject waarbij de stad een deel van de parking en een stuk groen verkoopt.

Een buurtactiecomité wil dringend een masterplan met een duidelijke toekomstvisie.

"Project te groot"

De stad wil op de plaats van de vroegere Orangerie woningen en appartementen bouwen van 7 verdiepingen. Maar de provincie weigerde de vergunning omdat er dan te weinig groen is. Nu verkoopt de stad een extra perceel aan de bouwheer in de hoop daar te kunnen aan voldoen. Buurtbewoners vinden het project te groot. Ze willen meer duidelijkheid. Het onderwerp komt vanavond ook op de gemeenteraad.

Paul Vandaele van Buurtcomité Save Parking Broel: "Wij verwachten dat het project zou kaderen in een masterplan. Een masterplan, goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat alle projecten die hier in de buurt zouden komen, dat is ook de wens van de bewoners, daaraan zouden afgetoetst worden. Dat is de kern." - Schepen Maddens had ook beloofd om jullie inspraak te geven in het project hier aan parking Broeltorens, is dat ook effectief gebeurd? "Wel, sinds juli zijn we de laatste keer samen geweest, hij had beloofd voor het einde van het jaar. Het is maart geworden en daar hebben we mogen slikken. We hebben geen enkele inspraak gehad. Het plan was geregeld: de inrichtingsvisie."

 

2023-06-12 00:00:00 - Petitie tegen bouwproject Broelparking: "Geen inspraak" - grondplanbroelparking.jpg
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere