Nieuws

Par­ket onder­zoekt ver­band tus­sen over­lij­den Daan (14) en pestgedrag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het parket voert een opsporingsonderzoek naar het overlijden van Daan T. (14) uit Waregem. De jongen stapte vorige week uit het leven. Het parket wil nu nagaan in hoeverre pestgedrag een rol heeft gespeeld in dit drama. 

In de school van Daan, de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart, reageren ze verslagen op de dood van de tiener. Op haar Facebookpagina staat deze tekst: "Met grote verslagenheid melden we het overlijden van Daan, leerling uit het derde jaar Organisatie en Logistiek B. Er zijn geen woorden voor dit grote en plotselinge verlies. In gedachten en gebed zijn we verbonden met Daan, zijn familie en al wie hem dierbaar is."

Pesterijen

Maar nu wil het parket dus nagaan of er een verband is tussen de dood van Daan en mogelijk pestgedrag op school. Dat onderzoek komt er op vraag van de familie. Daan stapte op 9 januari uit het leven. De familie verwijt de school niets, maar wil dat de pesters beseffen wat ze veroorzaakt hebben. De advocaat van de familie heeft klacht ingediend bij de jeugdrechtbank.

Steunactie

De uitvaartdienst van Daan vond zaterdag 14 januari plaats in de kerk van Beveren-Leie. Er is intussen ook een steunactie opgestart voor de ouders van Daan. Via een crowdfundingsactie willen vrienden de ouders helpen om de kosten voor de begrafenis en de advocaat te betalen. Intussen is er al 2.700 euro ingezameld. Het doel ligt op 15.000 euro.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Redactie