Nieuws

Ouders en 12-jari­ge doch­ter naar het zie­ken­huis na woning­brand in Bredene

Brand Bredene 2

In de donkergrijze woning brak de brand maandagochtend uit © Google Maps

Na een zware woningbrand in Bredene zijn en 12-jarig meisje en haar ouders maandagochtend overgebracht naar het ziekenhuis. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het huis van de slachtoffers werd onbewoonbaar verklaard.

De brandweer werd rond 9.40 uur opgeroepen voor een brand in een rijwoning in de Henri Zwaenepoelstraat in de wijk Bredene-Sas. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het gezin zich nog in de woning te bevinden. De drie bewoners werden uit het pand gehaald en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Vader en dochter werden ondertussen al uit het ziekenhuis ontslagen, maar de moeder van het gezin blijft door rookvergiftiging voorlopig nog in observatie.

Probleem met de droogkast

De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen besliste om geen branddeskundige aan te stellen, omdat de oorzaak van de brand duidelijk is. Een probleem met de droogkast zou de boosdoener geweest zijn. Van kwaad opzet is dus zeker geen sprake. Door de grote schade werd de woning wel onbewoonbaar verklaard. De bewoners van de aanpalende woningen werden preventief geëvacueerd, maar mochten snel naar huis terugkeren.

Belga