Nieuws

Optocht voor de ver­on­ge­luk­te Axl (17) van Zee­brug­ge naar Damme

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zo'n 100 vrienden en familieleden van de verongelukte Axl organiseerden vanmiddag een tocht met bromfietsen, motoren en tractoren naar de plaats waar de jongen van 17 vorige week een dodelijk verkeersongeval had. 

Het VTI in Zeebrugge organiseerde de herdenking voor Axl. De deelnemers vertrokken in konvooi van de school met hun voertuigen naar de plaats waar het ongeval gebeurde in Moerkerke bij Damme. Er namen ook enkele tractoren deel aan de herdenkingstocht, want Axl komt uit een familie van landbouwers.

Axl vertrok vorige week woensdag met zijn bromfiets van het VTI in Zeebrugge naar huis in Moerkerke. Een tocht die hij al vele jaren deed. Hij was bijna thuis toen hij op een kruispunt tegen een bestelwagen botste. Die laatste tocht werd nu door vrienden en familie van Axl nog eens overgedaan.

Begrafenis

Deze voormiddag vond de begrafenisplechtigheid plaats in de Sint-Dionysiuskerk in Moerkerke. Vrienden en familie van Axl droegen de kist in de kerk. De dienst was ook te volgen op livestream en een scherm buiten. De kerk zelf zat afgeladen vol.

LEES OOK

 

Redactie