Nieuws

Opspo­rings­be­richt: twee man­nen sleu­ren meis­je (21) van haar fiets en ver­krach­ten haar

Brugge verkrachting opsporingsbericht

De politie van Brugge en parket van West-Vlaanderen zijn op zoek naar twee mannen die in oktober vorig jaar een meisje (21) van haar fiets hebben gesleurd en hebben verkracht. Het incident gebeurde ter hoogte van het sportcomplex 'De Koude Keuken' in Brugge.

In de nacht van 7 op 8 oktober 2022 fietst een vrouw van 21 naar huis na een bijeenkomst van de jeugdbeweging. Aan de bushalte aan het sportcomplex 'De Koude Keuken' in de Zandstraat in Brugge staat een man op het fietspad. Hij houdt het slachtoffer tegen.

Twee keer verkracht

Een tweede man komt erbij en ze sleuren het meisje van haar fiets naar een afgelegen terrein met petanquevelden. Daar werd de jonge vrouw door de twee mannen verkracht.

"Eerst werd ze door de ene man verkracht, hij liep weg. Daarna werd ze een tweede keer verkracht door de andere man", vertelt Lien Depoorter van de politiezone Brugge. "Dat moet verschrikkelijk zijn geweest voor het meisje. Ze is dan ook heel lang blijven liggen, omdat ze compleet verlamd was. Toen ze terug bij bewustzijn kwam, lag die ene man nog naast haar."

"We geloven nog altijd in een doorbraak, want we hebben DNA om de puzzel te leggen."

Lien Depoorter - politie Brugge

Slachtoffer getuigt: "Ik wil niet dat anderen dit meemaken"

In het opsporingsprogramma Faroek van DPG Media getuigt het slachtoffer. "Ik wil niet dat iemand anders dit meemaakt. Vroeger dacht ik: 'Dat gaat me nooit overkomen, ik zal niet bang zijn'. Tot het dan gebeurt", vertelt Lotte, een schuilnaam voor het meisje van 21 uit Brugge.

De gebeurtenissen van vorig jaar hebben een enorme impact op haar: "Vroeger ging ik gewoon weg, zonder na te denken. Nu moet ik altijd laten weten waar ik ben en kijk ik altijd rond mij", vertelt ze. Sindsdien gaat Lotte naar een psycholoog.

Duidelijk West-Vlaams accent

Er zijn geen bewakingsbeelden, maar de politie gelooft nog altijd in een doorbraak. "We hebben DNA om te matchen met eventuele verdachten", zegt Lien Depoorter van de politie. Van de eerste man is een robotfoto gemaakt. Hij stond op het fietspad en blokkeerde de weg.

Hij heeft een witte huidskleur en is ongeveer 1m70 en 25 à 30 jaar oud. Hij is vrij gespierd. Op het moment van de feiten droeg hij donkere kleren en een pet met een kap erover. Hij heeft donker haar en donkere ogen. Hij spreekt Nederlands, met een duidelijk West-Vlaams accent.

Opsporingsbericht brugge verkrachting

Ook de tweede verdachte heeft een witte huidskleur. Hij is ongeveer 1m70 en tussen de 25 à 30 jaar oud. Hij droeg donkere kleren en lichtkleurige schoenen Ook deze man spreekt Nederlands met een West-Vlaams accent. Bij deze verdachte herkende het slachtoffer de parfumgeur Invictus van Paco Rabanne.

Herkent u de verdachten of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de politie.  U kan ook getuigen via het gratis nummer 0800/30.300.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere