Nieuws

Oppo­si­tie­par­tij N‑VA Wer­vik vraagt om gemeen­te­raads­com­mis­sie: cri­mi­na­li­teits­plaag stopt niet”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oppositiepartij N-VA Wervik wil dat er een gemeenteraadscommissie bijeenkomt om de inbrakengolf te bespreken. De voorbije weken zijn er geregeld inbraken en ramkraken in de grensstad.

Vorige week was er nog een inbraak in een apotheek in het centrum van Wervik, maar daar konden de dieven geen buit maken. In een andere apotheek namen inbrekers wel cash mee. Ook een pizzazaak kreeg onlangs ongewenst bezoek. De politie patrouilleert al vaker dan daarvoor maar N-VA wil nog meer maatregelen, want ook gisteren was er een diefstal.

"Hier in de Sint-Medarduskerk werd een scepter gestolen. Dat werd gisteren vastgesteld, maar de laatste twee weken hebben we hier een criminaliteitsplaag gaande van inbraken in apotheken, horecazaken, diefstal in bestelwagens, inbraak in bestelwagens, diefstallen van wagens, het stopt niet in Wervik", zegt fractieleider Sanne Vantomme. 

"Al twee maanden dienen we interpellaties in bij het stadsbestuur, maar er komt geen eind aan."

Sanne Vantomme, fractieleider N-Va

"Al twee maanden dienen we interpellaties in bij het stadsbestuur, maar er komt geen eind aan. We vragen om een commissie samen te roepen, want zo kan het niet verder. Ik zou ook vragen dat de korpschef erbij is of zijn vervangen en alle kaarten op tafel leggen om te kijken wat er kan gebeuren." 

Jens Lemant
Celien Tanghe