Nieuws

Open­baar Ver­voer ver­stoord door stakingsdag

2023-03-10 00:00:00 - Openbaar Vervoer verstoord door stakingsdag

De vakbonden bij de openbare diensten voeren ook vandaag actie. Onder andere bij het spoor geldt een alternatieve dienstregeling.

Wellicht slechts de helft van de treinen rijdt op grote lijnen, in West-Vlaanderen rijden er wellicht iets meer treinen. Bij De Lijn rijdt vandaag meer dan de helft van de bussen en trams uit, al is dat ook bij de kusttram toch minder dan de helft.

⚠ Door een #vakbondsactie is er hinder voor onze dienstverlening.

Kijk of je bus of tram rijdt in onze routeplanner https://t.co/WMqyoROzM2 of raadpleeg de realtime informatie via de haltepagina.

Ritten die niet gereden worden verschijnen niet in de routeplanner.#DeLijn pic.twitter.com/Cl49C6SP8U

— De Lijn (@delijn) March 10, 2023

 

Ook bij ander diensten is er vandaag mogelijk hinder, zoals bij de huisvuilophaling of de kinderopvang die steden en gemeenten uitbaten.

De vakbonden startten maandag met sensibiliserings- en protestacties. Zo willen ze de openbare diensten in de kijker zetten en aantonen waarom het belangrijk is om erin te blijven investeren. "Onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg, kinderopvang, brandweer, politie, justitie, enzovoort...: geen enkel departement ontsnapte aan de besparingsdrift van de verschillende regeringen in ons land", zeggen ze.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse