Nieuws

Ook West-Vlaams gevan­ge­nis­per­so­neel legt werk 48 uur neer

Gevangenis Ieper 3

FOD Justitie

Ook het West-Vlaamse gevangenispersoneel heeft gisteravond het werk voor 48 uur neergelegd. Eerder ging maandagavond om 22.00 uur een stakingsaanzegging van kracht in de gevangenissen van Vlaams-Brabant. Vanaf dinsdagavond was het de beurt aan Limburg.


Het aanslepende vakbondsprotest kadert in de problematiek van het personeelstekort en de overbevolking van de gevangenissen. De socialistische vakbond ACOD had aanzeggingen ingediend voor drie opeenvolgende 48 urenstakingen. Maar ook volgende week volgen acties, want intussen zijn ook stakingsaanzeggingen ingediend voor Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel.

Niet werkbaar

Woensdag voerde een delegatie cipiers actie aan het Hasseltse gerechtshof tegen de overbevolking in de gevangenissen. "We hopen dat de regering in lopende zaken toch nog zou reageren op dit probleem. We zitten in totaal met 12.000 gedetineerden, terwijl er plaats is voor 10.000", zegt Kristof Muyters. Volgens de ACOD-vakbondsman is dit zowel voor het personeel als voor de gevangenen niet meer werkbaar.

De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.