Nieuws
 | update 

Onge­meen fel onweer met hagel­bui­en en ruk­win­den treft West-Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wat was dat allemaal? Een ongemeen fel onweer is maandagavond over West-Vlaanderen getrokken. Wie in de lucht keek, zag een continu salvo aan bliksems de hemel verlichten. Gevolgd door een enorm hevige regenval, die gepaard ging met rukwinden en hagelbuien. In Zwevegem is de topgevel van een appartementsgebouw ingestort. In Koekelare zaten naar schatting 8.000 mensen een tijdlang zonder stroom.

Gevel Zwevegem

Topgevel stort in in Zwevegem, twaalf mensen geëvacueerd

In de Otegemstraat in Zwevegem is de topgevel van een appartementsgebouw ingestort.  Onder het puin lagen geen slachtoffers maar twaalf bewoners van de woning, vlakbij het Guldensporenfietspad, zijn geëvacueerd en moesten de nacht elders doorbrengen.

Koekelare even in duisternis gehuld

In Koekelare zorgde één van de vele blikseminslagen er voor dat de 8.000 mensen van de gemeente zonder electriciteit kwamen te zitten. De bliksem sloeg in op een middenspanningslijn. Uiteindelijk duurde de stroomonderbreking ongeveer twintig minuten. Stroomnetwerkbeheerder Fluvius kon de zaak herstellen en zal het netwerk nog verder controleren.

Loods van houtbedrijf Cras stort in

In Deerlijk is een deel van een opslagplaats voor hout van houtverwerkend bedrijf Cras langs de E17 door de rukwinden omver gewaaid.

Cras windschade
Cras loods ingestort Deerlijk
Cras wind

Loos alarm voor vlammen in Ieperse Halletoren

In Ieper kreeg de brandweer de melding dat er vlammen kwamen uit de net gerestaureerde Halletoren, maar een controle leverde niets op.

Whats App Image 2024 04 08 at 22 11 43
Whats App Image 2024 04 08 at 22 11 44
Bart Coopman