Nieuws

Onder­zoek naar moord zon­der motief in Tielt afgerond

Moord Tielt

Leander Quintyn werd in 2021 zonder motief neergestoken

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 22-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jarod D. bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft een raadsel. Het onderzoek is ondertussen helemaal afgerond.

De hulpdiensten werden op zaterdag 6 maart 2021 rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden.

2021-04-29 00:00:00 - Jongeman (19) bekent moord: 'Wou weten hoe het voelt, iemand neersteken'
Nieuws

Jongeman (19) bekent moord: 'Wou weten hoe het voelt, iemand neersteken'

Onduidelijk motief

Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april 2021 een verdachte werd opgepakt. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar zijn motief blijft onduidelijk. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet. Volgens de verdediging zouden de twee op het moment van de feiten ook niets gezegd hebben.

Assisen?

Tot ergernis van de verdediging was het lang wachten op de cruciale bevindingen van de gerechtspsychiaters. Uit het verslag van de deskundigen bleek ondertussen dat D. niet aan een geestesstoornis zou lijden. Onlangs werd de verdachte ook nog een laatste keer verhoord door de onderzoeksrechter. Daarna werd het dossier meegedeeld aan het parket, dat een eindvordering op zal moeten stellen. Er moet daarnaast enkel nog een controle van de bijzondere opsporingsmethoden gebeuren. Volgens meester Randall Huysentruyt zal zijn cliënt dus snel naar het hof van assisen verwezen kunnen worden.

Belga