Nieuws

Nieuw­jaars­drink in Knok­ke-Heist na woe­lig poli­tiek jaar

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Knokke-Heist werden vandaag alle inwoners door het gemeentebestuur uitgenodigd voor de traditionele nieuwjaarsdrink. De drink vond plaats onder de tent van de schaatspiste waardoor niemand in de kou of regen moest staan. Inwoners kwamen massaal opdagen om het glas te heffen op 2024.

Knokke-Heist heeft een woelig politiek jaar achter de rug. Zo werd het na een forensische audit door Audit Vlaanderen onder verscherpt toezicht geplaatst. “We staan onder toezicht maar we hebben een heel goeie band met het Agentschap Binnenlands Bestuur. Ze feliciteerden ons zelfs al voor de maatregelen die we namen. In februari heb ik opnieuw een afspraak met de gouverneur. Ik moet eerlijk zeggen, we zijn daar zeer positief over. Zijn er veel mensen met boter op hun hoofd? Ik denk het niet. Er wordt in de media zeer veel uitvergroot” zegt burgemeester Jan Morbee. 

"Zijn er veel mensen met boter op hun hoofd? Ik denk het niet."

Jan Morbee, burgemeester

Piet De Groote nam dit jaar ontslag als burgemeester. Ook hij kwam van een aperitiefje proeven: “Ik ben heel het jaar door onder de mensen, ook vandaag dus. Ik wil me voorbereiden op mijn toekomst en me voor onze gemeente blijven inzetten. Op welke manier ik dat doe, zal ik later naar buiten brengen."

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Laurens De Jaegher