Nieuws

Nieu­we recre­a­tie­ve hot­s­pot in de Uit­kerk­se Polder

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Blankenberge heeft er een toeristische hotspot bij. In de Uitkerkse Polder kan je genieten van een vernieuwde rustplaats met picknickbanken. Ideaal voor wie in de zomer de dijk en het strand in de badstad te druk vindt. De Uitkerkse Polder is het grootste natuurgebied in onze provincie en één van de laatste open ruimtes aan onze kust.

De open ruimte is vooral bekend bij vogelspotters. Om van de Uitkerkse Polder te kunnen genieten is er nu een nieuwe rust - en picknickplaats met vogelkijkwanden. De toeristische trekpleister is een samenwerking tussen Blankenberge en de provincie. Ze investeerden 50.000 euro.

Uitkerkse1
Uitkerkse2
Uitkerkse3
Uitkerkse4
Uitkerkse5

Céline Claeys, Toerisme Blankenberge: “We hebben bij onszelf de oefening gemaakt van wat zijn onze troeven, het strand, de belle epoque huizen, de nieuwe wandelweg van de pier, ons maritiem verleden en wat is er ook wat minder bekend. Door corona hebben we gemerkt dat mensen toch wat meer de natuur en het groen opzoeken om te rusten en dan kwamen we heel snel uit bij het hinterland en we vonden dat dat nog een beetje een onontgonnen troef was.”

En voor wie de hotspot niet onmiddellijk vindt: fietsknooppunt 89 is de plaats waar je moet zijn. In de Uitkerkse Polder vind je ook een bezoekerscentrum, dat is de startplaats voor geleide natuurwandelingen.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Ben Storme