Nieuws

Nieu­we CEO voor Focus & WTV

2015-07-01 00:00:00 - Nieuwe CEO voor Focus & WTV

Siegfried De Cuyper wordt vandaag aangesteld als CEO ad interim van de Regionale Media Maatschappij, de exploitatiemaatschappij van de regionale zenders Focus & WTV.

Siegfried De Cuyper studeerde af als Master in Economische Wetenschappen (RUG) en werkte o.a. bij Balta, Ter Beke Fresh Food group, eerst als inkoopdirecteur en uiteindelijk als groepsdirecteur van de vleeswarendivisie. Vervolgens oefende hij verschillende (change)managementfuncties uit bij o.a. Cocks Vleeswaren, Ernst & Young en Koramic. Gedurende de laatste jaren stond en staat hij heel wat bedrijven (BNP Paribas Fortis, Ethias, Axa, Generali, Besix, UCB, Delhaize, Puratos, Sodexo, Belfius,…) bij als interim manager, coach en/of trainer.

Dirk Vanhegen verlaat als gedelegeerd bestuurder de Regionale Media Maatschappij . Hij startte er in 2002 en kreeg als eerste uitdagende opdracht om Focus en WTV te centraliseren op één locatie alsook de reclameregies en ondersteunende diensten van de respectievelijk zenders samen te brengen in één bedrijf. Daarnaast werden er ook onder zijn impuls samenwerkingsverbanden opgezet met regionale televisie in Noord-Frankrijk (Wéo) en Henegouwen (Notélé) en met Omroep Zeeland in Nederland. Deze samenwerking zorgde voor heel wat succesvolle tv-formats.

Video-journalistiek werd eveneens geïntroduceerd en er is meer en meer aandacht voor live-captaties en livestreams . Daarnaast werden ook de nodige stappen gezet om Focus & WTV digitaal verder te ontwikkelen. Er is niet alleen de website www.focus-wtv.be maar ook de aanwezigheid op Facebook (meer dan 45.000 fans) Twitter en Instagram.

Focus & WTV blijven op die manier 2 toonaangevende regionale omroepen. Recent marktonderzoek door iVOX bevestigt deze positie in West-Vlaanderen. Focus & WTV scoren ook heel goed in het jaarlijks waarderingsonderzoek opgezet door de Vlaamse Overheid.

De afgelopen jaren heeft Dirk Vanhegen zich ingezet om met de kabeloperatoren en de Vlaamse Overheid te komen tot een verhoging van de structurele financiering voor regionale televisie, die sedert 2009 sterk leed onder de economische crisis en de vermindering van de inkomsten vanwege de kabeloperatoren.

Dirk Vanhegen: “Ik kijk terug op een zeer boeiende periode in de media. De aanpassing van het decretale kader zorgt terug voor meer financiële stabiliteit voor regionale televisie in Vlaanderen. Tijd om afscheid te nemen en nieuwe uitdagingen aan te gaan”.

Dirk Vanhegen blijft lid van de Raad van Bestuur van de vzw WTV en stelt zijn expertise en jarenlange ervaring verder ter beschikking van de organisatie. De Raad van Bestuur van de Regionale Media Maatschappij dankt hem voor zijn jarenlange inzet voor Focus en WTV.

De redactie