Nieuws
 | update 

Na speur­tocht belo­nen Com­pact Disk Dum­mies fans met nieu­we plaat

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Compact Disk Dummies - dat zijn de broers Janus en Lennert Coorevits uit Desselgem - hebben een nieuw album uit: ‘The Signal’. Om hun plaat aan het grote publiek voor te stellen, stuurden de broers Coorevits via sociale media signalen uit. Die leidden hun fans naar een geheime locatie in Gent.

De bekroning voor de fans die met succes de signalen op sociale media wisten te ontrafelen is mooi: een verrassingsoptreden én een persoonlijke ontmoeting met de Compact Disk Dummies. Al was het voor de broers Coorevits zelf toch ook even spannend.

“Tot vijf minuten voor de deuren opengingen, twijfelden we of er wel effectief mensen de signalen gevolgd hadden.”

Janus & Lennert Coorevits, Compact Disc Dummies

Samenwerkingen met andere muzikanten

Het was een origineel idee om hun nieuwe plaat ‘The Signal’ voor te stellen. De plaat zelf klinkt ook iets anders dan anders. Er zijn bijvoorbeeld heel wat samenwerkingen met andere muzikanten, en er is met nieuwe synthesizers geëxperimenteerd.

“Het was echt leuk aan deze plaat om met veel mensen samen te werken. Ik denk altijd, omdat we iets samen maken, zal het altijd Compact Disk Dummies klinken. We kunnen eigenlijk heel zot gaan en het zal altijd op zijn pootjes terecht komen”, klinkt het bij de broers.

De fans weten de plaat alvast te smaken. “Het is anders, maar het is zeker even goed. De muziek doet je bewegen, en da’s voor mij heel belangrijk. Muziek moet emoties opwekken”, vertelt fan Tom van Melkebeke.

Compact Disk Dummies
Stefaan Six
Celien Tanghe